Boende för festivaler


För många innebär boende vid festivaler ett tält på en blöt leråker. De som redan har den upplevelsen funderar troligtvis på att hyra något som håller kläderna och kroppen torra och varma istället.

Det betyder inte att du behöver bo på något dyrt hotell. Det kanske istället skulle passa väldigt bra med en liten stuga. Stugor finns att hyra genom Stugknuten och stugorna finns dessutom i hela landet.

Hyra ut sin stuga

Skattereglerna för stuguthyrning har blivit väldigt generösa den senaste tiden. Det innebär att många kan göra sig en liten peng, främst under sommaren, genom att hyra ut sin gäststuga. Det byggs mängder med Attefallshus för närvarande och de är i många fall mycket lämpade för uthyrning. Ibland står de dessutom på mycket attraktiva lägen nära hav eller kanske en golfbana.

Se upp med försäkringen

Går du i tankar om att hyra ut din stuga så ska du definitivt slå till. Det finns dock anledning att flagga för att det kan uppstå problem. Ser framför allt till att din stuga är ordentligt försäkrad, kanske även med en extra försäkring. Dina hyresgäster har ju genom hyresavtalet fått lov att vistas i huset och då gäller samma regler för dem som för vilken familjemedlem som helst. Om de stjäl eller förstör får du normalt ingen ersättning.