Bråvalla Festival


Bråvalla är en rätt så ny festival i Sverige, den så dagens ljus så sent som 2013 men har trots sin ringa ålder etablerat sig som en riktigt häftig och rolig festival.

Det är en festival som arrangeras under dagarna tre på Bråvalla flygflotilj utanför Norrköping. Det är den tyska arrangören FKP Scorpio som anordnar festivalen och dessa står idag även bakom festivalerna Getaway Rock Festival och Wheres The Music. Bråvalla Festival blev redan första året 2013 en stor framgång med över 50 000 sålda biljetter. Tunga namn som Rammstein, Green Day och Avicii  medverkade det året samt en massa andra roliga och spännande band. 112 olika band och artister spelade under tre dagar på Bråvalla.

Året därpå slår man sitt eget försäljningsrekord för sålda biljetter och artister som Iron Maiden, Kings of Leon och Kayne West står på scenen bland många andra artister och grupper. Ingen festival utan problem, 2014 så infördes ett nytt betalsystem med ett chip i festivalarmbandet som kunde laddas med pengar och underlätta vid köp inne på festivalområdet. Detta fungerade inte så bra första dagen och det klagades på detta. Förhoppningsvis har arrangören lärt sig och att detta kommer att fungera klanderfritt inför nästa festival.

Den 25-27 juni 2015 hålls nästa Bråvalla och vi väntar med spänning på vilka akter som kommer att uppträda då, tillsvidare håll tillgodo med Bråvallas Officiella Aftermovie.

Vill du läsa om några andra festivaler som finns i Sverige kan du kolla in denna artikel!