Gratiskonsert i Örnsköldsvik


Det finns ett dussintals festivaler som händer varje sommar runt om i Sverige. Problemet är så klart att varje festival går över 1000-lappen och därtill ska man äta, sova och säkerligen köpa lite bira och några souvenirer så man kan inte gå på alla. 

Då kan man istället satsa på att hitta åt billigare stadskonserter. De brukar dyka upp lite här och var i Sverige men i Örnsköldsvik finns det två som sker årligen och en är helt gratis.

Örnsköldsvik en är stad med runt 50 000 innevånare. Här kan man hitta mer än bara konserter så det kan helt klart vara värt att stanna några dagar extra. Detta är hockeystjärnorna Peter Forsberg och tvillingarna Sedins hemstad.

I denna stad finns den lokala tidningen 7 som läses av 90 % av kommunen. Det är en gratistidning som alla får hem i brevlådan varje fredag. De håller varje sommar en gratiskonsert med en känd artist. Förra året var Agnes Carlsson som stod på deras scen i en av stadsparkerna. Flera tusen människor dyker upp och skapar härlig stämning långt in på kvällen. Konserterna är inte så långa eftersom bara en artist uppträder, men är ett utmärkt alternativ för den om inte har råd med tvåtusenkronorsfestivaler.

Den andra händelsen är Sommarfesten. Den brukar ta plats under juni månad och sker nere vid Örnsköldsviks hamnområde. Kostnad för inträde brukar ligga runt 250 kronor. Här bjuder man in flera artister, både rikskändisar och lokala talanger som spelar hela dagen. På kvällen är det åldersgräns och puben Harrys serverar mat och öl till de sugna. De har även aktiviteter under dagarna och olika vattenshower.

Vill man passa på att njuta av detta