Musikaltips


Det är faktiskt få som har provat på gå och se en musikal, det är som att få två shower för priset av ett, man får både se en teater och en konsert.

3945939-old-theater-stage-and-red-curtain

Det finn naturligtvis många olika musikaler man skulle kunna åka och se, det kan vara lite svårt att välja om man aldrig har sett någon tidigare, därför tänkte vi tipsa om två som helt klart är värt tiden och pengarna.

The Lion King

Det är tack vare Disney som vi har denna musikal, de flesta är mest troligt redan bekant med filmen och vad den handlar om, och alla som känner till Disneys inslag av sång i sina filmer är det väl ingen som är väldigt förvånad över att de även kan fungera just som musikaler.

I musikalversionen av Lion King finns naturligtvis musiken av Sir Elton John och Tim Rice fortfarande kvar, sånger som Cirkle of Life, Can You Feel the Love Tonight, och Hakuna Matata går man inte miste om, men får även uppleva nytt material. Vill man kan man boka både biljett och resa till London för att se den.

The Book of Mormon

Denna musikal tog Broadway med storm när den först kom ut 2011, den vann flera pris när den kom ut, bland annat 3 stycken Tony Awards. De flesta blir ofta förvånade när de hör att både musiken och manuset till musikalen är skriven av skaparna av den animerade serien South Park, Matt Stone och Trey Parker.

Musikalen handlar om två missionerande mormoner, Kevin Price och Arnold Cunningham som reser till Uganda för att konvertera lokalbefolkningen. Men snart inser de att det inte kommer att bli lika lätt som de först trodde när de ställs inför sjukdomar, krig, svält och en brutal krigsherre som hotar byn de båda mormonerna befinner sig i.