Musikfestival på stranden


Musikfestivaler av olika slag är som bekant något som är mycket roligt att gå på, dels för all bra musik, dels för alla trevliga människor som man ofta träffar.

I Sverige finns ett brett utbud av festivaler som till exempel Bråvalla, Sweden Rock, Summerburst och Way Out West. Vi har stadsfestivaler, hamnfestivaler, skogsfestivaler och små lokala festivaler som bara pågår en helg eller en dag.

En plats som lämpar sig alldeles utmärkt för musikfestival är stranden eftersom närheten till havet gör att det blir en ganska trevlig inramning till hela arrangemanget. Att stå barfota i stranden och kolla in sitt absoluta favoritband är kanske bland det bästa som finns. Det blir helt enkelt inte bättre än så.

I Sverige existerar tyvärr inga stora musikfestivaler på stranden, även om det finns ett antal mindre. I utlandet finns det dock betydligt fler, framför allt om man kommer ner en bit på kontinenten. Den allra största musikfestivalen på en strand är troligtvis Rock In Rio som äger rum på Copacabana-stranden i Rio de Janeiro i Brasilien. Rock In Rio är en av de största festivalerna i världen och trots namnet har festivalen även arrangeras i Lissabon, Portugal och Madrid, Spanien.