Sportevenemang hösten 2014


“Underhållning” är ett ord som idag har en betydelse som är nästan lika vitt som ordet “kultur”. Det finns fortfarande de som värderar olika former av kultur olika, men det är upp till var och en helt enkelt.

En form av underhållning, eller, för somliga – kultur, är sport och sportevenemang. I och med att många idrotter idag är kommersialiserade så kan man säga att begreppen har flutit ihop något.

Men för att förenkla det hela så är det bara att titta på sidor där man säljer biljetter till olika evenemang. Det är inte längre någon större skillnad i beskrivning mellan en stor idrottshändelse, en stor konsert eller något annat som du måste lösa biljett för att få se. Eftersom vi redan pratat mycket om festivaler, shower och konserter så kommer nu några rader om sportevenemang i höst du inte får missa.

Sverige

EM-kval fotboll herrar

Att det inte blev någon VM-turnering i sommar är alla fotbollsintresserade svenskar väl medvetna om och förhoppningsvis så har såren efter kvalförlusten mot Portugal börjat läka ihop nu eftersom nu har kvalet till EM i Frankrike om två somrar startat. I den första matchen borta mot Österrike så lyckades Zlatan och grabbarna fixa en poäng och en helt okej start på EM-kvalspelet då Österrike är en av huvudkonkurrenterna i gruppen.

En annan huvudkonkurrent är Ryssland som tillsammans med Sverige, sett till oddsen, är de två lag som anses som favoriter till att kunna ta sig hela vägen till EM. Vilket lag som får bära det största favoritskapet kommer att visa sig i oktober eftersom de båda lagen då gör upp på Friends Arena. Vinner Sverige den matchen så har man gett sig själva ett mycket gott utgångsläge inför fortsättningen av kvalet.

Matcherna ser du på plats på Friends Arena eller på Kanal 5 som visar samtliga Sveriges matcher i kvalet.

SHL-säsongen

Ett av de mest tydliga tecknen på att sommaren är slut och att hösten således är kommen är när SHL-säsongen drar igång. För att förtydliga om någon förvirras av förkortningen SHL så står det för Swedish Hockey League och är det namn som ligan har sedan föregående säsong. Tidigare så hette ligan under många år Elitserien, men SHL, menar man, är ett bättre gångbart namn internationellt.

Årets säsong ser som vanligt ut att bli spännande, även om det också diskuteras lite om att det är lite av en budgetsäsong för klubbarna eftersom serien till nästa säsong utökas med två lag och det kommer således att vara svårare att åka ur. Därmed så ser förmodligen några av klubbarna sin chans att spara in lite pengar denna säsong för att kunna satsa mer till nästkommande, med exempelvis högre lönebudget.

Matcherna, dom ser du på plats eller på Cmore som fortfarande äger rättigheterna till att visa SHL.