Summerburst


Summerburst är en svensk festival som äger rum under två dagar i Stockholm och två dagar i Göteborg. 

DJ Music night club

En av våra allra nyaste festivaler. Det startade 2011 i Stockholm och vill ge musikälskare en festival som fokuserade på elektronisk musik som blivit omåttligt populär under de senaste åren.

Första gången det arrangerades pågick Summerburst i endast en dag på Stockholm Stadion. Det var dock så populärt att det sålda slut och runt 13 000 personer kom för att se David Guetta och Avicii.

Året därpå kom festivalen tillbaka och bestod då av ett arrangemang på Stockholm Stadion och ett på Valhalla IP i Göteborg. Det blev ett tvådagarsprogram som lockade sammanlagt över 65 000 besökare. Under 2012 var det också många fler artister som deltog: Avicii kom tillbaka och fick sällskap av bland annat Tiesto, Deadmau5 och Dada Life.

Sedan dess har festivalen fortsatt i samma anda i båda städerna under två dagar i varje stad. 2013 såldes 108 000 biljetter till festivalen.

Årets festival har precis gått förbi oss. I år var det 31 artister som uppträdde i Stockholm och 24 i Göteborg.

2014 hade 83 000 personer köpt biljett till festivalen på Gärdet i Stockholm och ett nytt publikrekord har slagits det här året också, med två tusen besökare till. 110 000 personer dansade under en hel helg i Göteborg och senare Stockholm. Så nog kan man säga att Sverige har förälskat sig i elektronisk musik.