Upplev musik i midnattssolens sken


Sedan 18 år tillbaka så får man i Kiruna uppleva något av det bästa som Sverige har att erbjuda i musikväg. Det är en av Skandinaviens nordligaste festivaler och med Kebnekaise som back-dropp så får man uppleva musik i midnattssolens sken.

Under Kirunafestivalen 2018 så fick man uppleva artister som Janne Schaffer, Tove Styrke, Darin, Hov1, Sabina Dumba med flera. Helt klart värt att åka upp och uppleva denna festival. Det är inga större konstigheter att flyga från Stockholm till Kiruna. För den som inte varit så långt norrut så kommer detta att vara något som man kommer att minnas lång tid framöver.

Kiruna brukar vanligtvis räknas som en vinterstad och massor med upplevelser kring detta. Det finns massor med upplevelser här även under sommarhalvåret och har man ett naturintresse så finns det massor med att se och få uppleva mellan konsertupplevelserna de dagar man är i Kiruna.

Ta en tur upp till Abisko kanske man kan göra efter man fått uppleva festivalen. Ta ett par dagar extra och upplev detta fantastiska som Abisko har att erbjuda. Med bil tar det en timme ungefär från Kiruna till Abisko. Den nationalpark som ligger där erbjuder ett rikt djurliv och man hittar de flesta fjällväxter där.

Att få uppleva denna del av Sverige under sommaren är något som fler borde göra. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Än så länge har inte något skrivits om 2019 års Kirunafestival på deras sajt så håll ögonen öppna om biljettsläpp och de artister som kommer upp sommaren 2019.