Vinterfest i Mora


Festivaler burkar ju vanligtvis höra sommaren till men det finns tillfällen under vintertid att få uppleva musik. Vinterfest i bland annat Mora är ett av de tillfällen som om man är intresserad av klassisk musik i olika tappningar självklart ska besöka. 2020 så är det den 14 februari du ska skriva in i din kalender. Då går Vinterfesten av stapeln i just Mora. Andra datum är 15 och 16 februari i Orsa och Älvdalen är orterna som det blir Vinterfest.

Väljer ni att åka till Mora den 14 februari 2020 så se till att redan idag boka biljetter för evenemanget men också boka boende på Hotel Bishop Arms i Mora som drivs av Elite Hotels. Ni bor i centrala Mora med närhet till de lokaler som Vinterfesten har sina konserter. Detta evenemang är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och kulturförvaltningarna i Mora, Orsa och Älvdalen. Dalasinfoniettan står som grund för konserterna under ledning av Roberto González-Monjas.

Inbjudna gäster 2020 är för att nämna några: Laura Aikin, en världsberömd sopran från USA. De stora operahusen runt om i världen är hennes arbetsplatser. Kit Armstrong är en ung pianist som hänför publiken med sitt pianospel. Bachs timslånga variationsverk är bara en av det som Armstrong spelar utan några som helst problem. Violinisten Tobias Feldman är en annan ung musiker som kommer att besöka Vinterfest i Mora, Orsa och Älvdalen.

Se till att säkra era biljetter till denna musikaliska fest med både svenska och internationella musiker i världsklass. Det kommer att bli något utöver det vanliga i Dalarna där i februari 2020.